Pages

utorok 19. decembra 2017

Ako prežiť skúškové a nezblázniť sa

Ahojte. 
Ako sa k nám rýchlo ženú sviatky, prázdniny a pokoj, tak sa k nám ešte rýchlejšie ponáhľa obdobie skúšok, zápočtov, písomiek, prebdených nocí, únavy, stresu a nervov. Áno, je to tak. Sama pociťujem ako ťažko sa niekedy dá urobiť chvíľka voľného času (už druhý rok). Ale viete čo? Dostaneme sa cez to, tak ako vždy. A aby to bolo ešte ľahšie, tak tu mám pre Vás pár tipov.

school, study, and notebook image
zdroj: www.weheartit.com

  1. Organizácia
Pravdepodobne najdôležitejšia vec z celého zoznamu. Predtým ako si sadnete za stôl a otvoríte zošity, knihy a učebnice, tak si najprv spíšte všetky dôležité skúšky, zápočty a písomky. Ak je predmet, z ktorého termín skúšky je ešte ďaleko, tak sa ním zatiaľ nezoberajte. Pokiaľ nie je termín blízko, tak sa ešte nestrachujte. Veď viete ako: Žiadna skúška? Žiaden stres!

diy and bullet journal image
zdroj: www.weheartit.com

  1. Vytvorte si študijný plán
Tento bod je založený na predchádzajúcom. Závisí od termínu skúšky a aj jej zložitosti. To znamená, že ak študujte napr. ekonomiku a viete, že daný predmet má ťažkú skúšku a už o pár týždňov na ňu idete, tak si vyčleňte deň a presný čas, koľko sa danému predmetu budete venovať atď. Mne toto veľmi pomáha, keď si na predmet vyčlením presný čas. Zo začiatku to bolo zložité, lebo som nevedela koľko času mi učenie zaberie, ale potom som sa do toho dostala a odhadla som, aký čas potrebujem na prejdenie celej látky.

notes, school, and study image
zdroj: www.weheartit.com

  1. Zamerajte sa na jeden predmet v čase učenia
Venujte pozornosť len jednému predmetu či už si určíte, že sa chcete učiť daný predmet hodinu alebo celý deň, nemiešajte zbytočne viacero predmetov. Potom máte v tom chaos a neviete sa zorientovať.

college, study, and inspirations image
zdroj: www.weheartit.com

  1. Robte si prestávky
Veľmi dôležitý bod! Ak si robíte prestávky každých 30 minút alebo každú hodinu, tak je to pre Váš len a len dobre. Aspoň sa Vám uloží učivo, ktoré ste sa naučili hlbšie do pamäti a Vy naberiete silu na pokračovanie v štúdiu. Prestávku môžete stráviť na mobile, počítači, čítam knihy, prechádzkou alebo si pozrite nejaký obľúbený seriál v TV.

books, computer, and college image
zdroj: www.weheartit.com

  1. Skúšajte sa
Po každej hodine alebo po doštudovaní daného predmetu sa preskúšajte, aby ste vedeli, čo všetko ste si z danej látky zapamätali.

school and study image
zdroj: www.weheartit.com

  1. Doprajte si spánok
Je dokázané, že spánok nám pomáha zapamätať si všetko, čo sme sa počas dňa naučili. A samozrejme, budete mať viac energie na Vašu skúšku.

school, inspiration, and study image
zdroj: www.weheartit.com

Dúfam, že Vám tento článok pomohol v akejkoľvek forme. A zapamätajte si, ak sa Vám pri nejakej skúšky nedarí a nedopadne najlepšie, tak to nevadí. Neúspech je súčasťou života a zo svojich chýb sa učí najlepšie.

Držím Vám palce a veľa zdaru! ♥

Pa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Design by | SweetElectric